Utflykter på Gran Canaria med Atlanta Tours

utflykter

Välkommen!

Atlanta Tours önsker dig välkommen till att uppleva Gran Canaria på sitt bästa sätt genom våra upplevelserika utflykter! På alla våra utflykter bjuder vi på lunch eller frukost i samband med vår demonstrasion om hälsa, sömn och ull. Våra skandinaviska guider berättar om Gran Canarias historia och om städerna vi kör förbi. Du kommer att få en trevlig och minnesrik utflykt! 1 flaske rödvin till varje par. Full försäkring ingår!

Praktisk information!

Det är säkrast att alltid anmäla sig för turen i förhand för att vara säker på plats i bussen! Det är även möjligt att vänta på oss vid en av våra upphämtningsplatser. Vi ber dig hålla denna broschyren synlig så att våra  guider lätt ser dig. Våre busser är skyltat med "Atlanta Tours" i framrutan. Här finner du oversikt over våra upphämtningsplatser och tider.

Beställning!

Du når oss för beställning och frågor på vår kundtelefon (+34) 663 948 934. Telefontid varje dag kl. 08.00-20.00 (skandinavisk personal)
Du kan även beställa din utflykt längre ned på den här sidan
Håll broschyren synligt så att våra guider på bussen ser dig 
Betala på bussen som har skandinavisktalande guiderPris: 8€ - Lunch ingår samt en flaska vin till varje par

"Lungor"- Måndag och Fredag -  Ange: Tur1

Gran Canarias "Lungor" härjades av brand

De fleste har nog hört om branden på ön i augusti. 10 dager med helt okontrollerat brann det som lade delar av jordbruksområdet i aske. Folk miste allt de ägde. både hus, grödor och boskap.

Det var en period då over 9000 människer blev evakuerade. Det blev förklarat som katastrofområde.

Turen går uppöver mot Tejeda, där branden började och spred sig nedöver mot Valleseco. Det är det område som blev hårdast drabbat.

Branden spred sig ut mot Agaete och naturreservatet Tamadaba, också kallat Gran Canarias gröna lungor.

Den 23 september var Kung Felipe och Drottning Leticia på besök för att se på skadorna. Och inte minst se på vad som kan göras för att bygga upp igen och plantera på nytt.

Pris: 8€ - Lunch ingår samt en flaska vin till varje par

Arucas - Måndag och Fredag - Ange: Tur2

Panoramatur och Arucas Romfabrik!

Idag gör vi en ny och spännande tur. Ni får verkligen uppleva vilken vacker och spännande natur som finns här på ön. Vi åker till Arucas och besöker deras fantastiska romdesteleri. Vilket har funnits här på ön sedan 1884. Här får ni prova många av de olika rom, och likör sorter som produceras, årgångsrom ”Rom arucas” och den kända honungsromen. Arucas är också kännt för den imponerande, och vackra kyrkan ”San Bautista” ( Johannes Döparen), som är byggt i nygotisk stil, och gjord lokal i svart lava, också kallad ”blåsten”.

Vidare reser vi uppåt mot Valleseco, och Teror. Teror är öns religösa centrum dit många pilgrimar vallfärdar. Här har öns skydds helgon ”Virgen del Pino”, sin bostad, i en av Gran Canarias vackraste kyrkor.

Nästa fantastiska stopp, blir Roque Noble som ligger på 1813 möh. Vid klart väder så kan man se vulkanen Teide (3718 möh) på Teneriffa. Ni får använda kameran flitigt!

Så börjar nedfarten, och turen tar oss genom flera mysiga byar som San Bartolome och Fataga i ”De tusen palmernas dal”. Dagens sista stopp görs på en utsiktsplats där man kan kan ta kort och njuta av utsikten över sanddynerna i Maspalomas, Gran Canarias gyllene kust.

Pris: 8€ - Lunch ingår samt en flaska vin till varje par

Den stora Öturen - Tisdag och Torsdag - Ange: Tur3

Dagens utflykt går till nordkusten på ön och den vackra lilla byn Agaete. Den fantastiska Agaete-dalen är speciell på grund av det klimat som finns här. Här odlas tropisk frukt, som advokado och apelsiner m.m. Det som är speciellt, och som många kanske inte vet, är att här, odlas det enda kaffe, som finns i europa. 100% kanariskt kaffe!!!

Denna dag skall ni åka runt hela ön så det blir många inntryck, både för kropp och själ. Nästa stopp blir i hamnen på byn Agaete, Puerto de la Nieve. En plats där man kan äta väldigt god fisk och skaldjur och naturligtvis ta en kopp kanariskt kaffe.

Vi börjar sedan vägen upp över bergen mot byn San Nicolas de Tolentino som ligger i ett av öns största jordbruks-distrikt. Här odlas idag den största delen av öns tomater. Det är en sträcka med underbart vacker natur. Vi kommer till ”La Fuente de los Azulejos”, ett naturfenomen, där oxideringen av olika mineraler, har gett bergen fantastiska färger.

Därefter kommer vi till byn Mogan, där man kan se väldigt speciell trädgårdskonst. Tillslut på denna fantastiska tur kommer vi till Puerto de Mogan, som även kallas för ”lilla Venedig”. Detta är en dag, där ni får uppleva stora delar av denna vackra ö !!!Pris: 8€ - Lunch ingår samt en flaska vin till varje par

Besök Norsidan Santa Maria de Guia och Galder - Tisdag och Torsdag - Ange: Tur4

Idag kör vi längs kusten hela vägen till Galdar. Denne rutten bjuder på en vild och fantastisk natur. Den första byn vi stannar i är Santa Maria de Guia. Detta är en mysig liten by med trånga kullerstensgator och sin tids typiska hus. Några är byggda på 1500 och 1600 talet.

Guia är mest känd för sin ost ”Queso de Flor”. Den är tillverkat på ett mycket speciellt sätt, både med vegetarisk löpe (stött tistel blomma), och mjölk. Något som man absolut måste prova.

Vi tar oss vidare till Galdar som kommer från ordet Agaldar som betyder ”Kunglig stad”. Detta var en av de två huvud byarna på urinevånarnas tid. Spanjorerna grundlade den nuvarande byn 1484. Här har man funnit många arkeolgiska fynd. Vi tar också ett litet svep in i byn Firgas där det finns en vatten källa som varit i bruk i över 500 år. Det som verkligen är värt detta besök är att se den vackra trappa som är byggt likt ett vattenfall på ca 30 meters fallhöjd. Här kan man också se de 22 sköldar som representerar öns kommuner. En speciell tur som bara måste upplevas.

Pris: 8€ - Lunch ingår samt en flaska vin till varje par

Upplev Las Palmas - Onsdag och Lördag - Ange: Tur5

Denna utflykten går till öns huvudstad Las Palmas. Här finns en fantastisk mångkulturell och internationell miljö. Vi stannar först i den gamla delen Vegueta, från slutet av 1400-talet, där man kan se den vackra, och enda katedralen i övärlden, Santa Anna. Det är också nära till den kända shopping gatan Triana. Därifrån reser till Catalina Parken, en mysig plats att njuta av folklivet. För er som vill, finns det också tillfällighet att besöka det exklusiva shoppingcentrtat El Muelle som ligger vid hamne Puerto de la Luz. Vi använder även dagen i Las Palmas till att beöka den nyöppnade öns största shoppingcenter Alisons. På den turen finns nog något för varje smak

Pris: 8€ - Lunch ingår samt en flaska vin till varje par

Bandamakratern - Onsdag - Ange: Tur6

På denna fantastiska tur, åker vi norrut, mot Las Palmas. Vårt första stopp är den Botaniska Trädgården, som ligger omkring 7 km sydväst om Las Palmas. Det var biologen Erik Sventenius som 1952 tog initiativet till att samla och estetiskt ordna och placera ut alla de växtarter, endemiska arter som fanns på de kanariska öarna. Det är en fantastisk, och unik plats !! Idag ägnar man sig åt att samla, odla, studera och bevara den ovanliga floran som vi har här på dessa öar. Vi tar en promenad i denna underbara trädgård och det ni kommer att se och uppleva här, är helt unikt !!! Efter denna ljuvliga plats åker vi vidare, längs en liten väg som kantas av otroligt vackra vingårdar och vidare till spännande Caldera de Bandama, som är en vulkan krater som mäter 1000 m i diameter och är ca 200 m djup. Vi fortsätter vägen upp mot den högsta toppen, som heter Pico dela Bandama ( 569 m.ö.h) Här stannar vi hos Dona Olga, där ni som vill kan ta en kopp kanariskt kaffe eller ett glas vin, ifrån någon av vingårdarn vi just paserat. Här kan man njuta av en vidunderligt vacker utsickt, men turen fortsätter ända upp till toppen där det finns en utsiktsplats med en enastående utsikt över hela norra delen av ön, östra kusten och öns bergiga mitt västerut


Pris: 8€ - Lunch ingår samt en flaska vin till varje par

Gran Canaria Talisman - Måndag - Ange: Tur7

Eller Mogan ”Lilla venedig”. Denna tur är gjord för dig som önskar en liten kortare utflyckt. Turen är ett odiskutabelt bevis på att den södra sidan av ön har minst lika vackra byar som nordsidan. Det blir många stopp på vägen så man får tid av att njuta av solen. Första stoppet blir i Aguimes som är grundlagt på 1400-talet. Detta är en av de vackraste och bäst bevarade byar som finns på södra sidan. Här får man tid att gå runt i den antika delen av by. Här finns även den hedervärda kyrkan San Sebastian.

Kommunen Aguimes har fått många hedersbenämningar, bland annat inom sport, ungdomsarbete och det lokala vinet för att nämna några av dom.

Så går turen till den vackra Mogan dalen, som är omgiven av bl.a apelsiner, avokados och granatäpplen. Här ser man även Julstjärnor lika höga som träd. Vi gör ett stopp på en kanarisk ”venta” och här serveras nypressad juice av banan, appelsin och kaktusfrukt el Papaya. Här kan man också köpa färsk frukt och grönsaker. I den svalkande skuggan av flera träd, av släktet acasier, som exempelvis Mimosa, får ni höra historien om den gamla vattenkvarnen ”Molino de Viento Quemado”. Efter den vackra bergsbyn Mogan, åker vi ner mot ”Puerto Mogan” som också kallas för ”Lilla Venedig”. I denna pittoreska och milt sagt romantiska fiskeby kan man spatsera längs kanaler omgivna av färgstarka Bouganvillor som klänger sig upp över de vitkalkade husväggarna. Varför inte bara njuta av den charmerande omgivningen och ta ett glas vin före hemresan.

Pris: 8€ - Lunch ingår samt en flaska vin till varje par

Arinaga Aguimes Guayadeque og Santa Lucia - Fredag - Ange: Tur8

Dagens utflykt tar oss en liten bit norröver samt ned till havet och den lilla byn ”Playa de Arinaga”. Här har vi möjlighet att besöka ett av de äldsta husen i byn, ”La Vaqueria”. Huset ser inte så speciellt ut, på utsidan, men när man kommer in blir man mött av en väldigt speciell atmosfär och en gedigen historia. Här kan byborna (och ni) köpa färsk get och ko mjölk, hembakat bröd, färska ägg och färska grönsaker. En god gammaldags lanthandel helt enkelt. Här köper man också gofio. Ett mjöl gjort av bl.a rostad majs. Gofio har varit en del av kanariernas kost så länge som man kan minnas, och används lika mycket idag. Speciellt av äldre människor. Turen fortsätter till Guayadeque, en djup dal känd för sin speciella flora, och framför allt av grottorna. Dessa har varit bebodda i många generationer.

Vi stannar vid en liten grott restaurang där man kan få prova den speciella kanariska osten och den luft torkade skinkan (Jamon Serano). Vill man samtidigt även prova på en kanariskt vin går det bra. Turen går vidare en bit upp i bergen, till Santa Lucia och San Bartolome de Tirajana. Vi stannar vid ”El Mirador de Tunte”. Här möts vi av en fantastisk utsikt, så ha kameran redo ! Här har man möjlighet att prova bl.a Alo Vera produkter. Den sista delen av turen tar oss med genom den vackra Fataga dalen, som också kallas ”Tusen Palmernas Dal”.Pris: 8€ - Lunch ingår samt en flaska vin till varje par

Den lilla öturen - Lördag - Ange: Tur9

Idag blir det en lite kortare tur, men man får uppleva en vacker natur, och få del av öns kultur. Denna utflykt tar oss med till ställen som är helt opåverkat av turismen. Vi reser först till ”Santa Brigida”, som ligger i ett av öns vin distrikt. Det är ett av Gran canarias vackraste områden. Här finns det fullt av fina vingårdar, men det finns också bl.a Eukalyptus och mandel träd planterade i området. Detta är också ett av öns mest exklusiva Bostadsområde.

Nästa stopp är ”La Atalaya”, här finner du mycket historia och då speciellt om grotthusen som fortfarande bebos. Denna landsbyggds stolthet är den lilla kyrkan ”Santo Cristo Milagroso”, som öppnar dörren speciellt för oss. Vi får också innblick i den gamla keramik traditionen, som ”La Atalaya” är känt för. Dagen avslutas på en liten bondemarknad med alla typer av frukter, grönsaker och lokala hantverk. Passa på att prova de lokala bakverken, marmeladerna och ostarna. Detta med priser långt under det man är van vid i de typiska ”turist Marknaderna”.


Pris: 5€ - Frukost ingår

Marknad i Teror - Söndag
Välj Buss II (OBS upph.tid) - Ange: Tur10

Dagens tur går till byn Teror där det varje söndag den annars så lugna byn förvanlas. Det är ett yrande folkliv på gatorna med sina många marknads stånd. Här finner du det mesta, bla kläder, keramik, väskor, smycken och mycket mer. Kom ihåg att man får lov att pruta !! Det mest speciella är de lokala specialiteterna, som ”chorizo” korvarna och andra godsaker, som är gjorda bl.a av nunnor ! Denna annars så fridfulla byn, är för övrigt känd för sina vitkalkade hus, med karakteristiska balkonger. Byns mittpunkt är kyrkan. Trots att det är helgdag så är alla butiker, barer och restauranger öppna. På hemvägen stoppar vi för att njuta av utsikten och ta bilder.

Pris: 5€ - Frukost ingår

Marknad i San Mateo - Söndag Välj Buss I (OBS upph.tid) - Ange: Tur11

I dag besöker vi den kända och kära bondemarknaden i San Mateo. Detta är de fastboendes marknad. Färden går via Las Palmas, genom vackra Santa Brigida och vidare till San Mateo, här möts vi av ett livligt folkliv, då byn denna dag formligen sprudlar liv och aktiviter. Marknadsplatsen ligger i hjärtat av byn och här möter oss ett utbud av produkter från områdets gårdar. Även andra kanariska specialliteter som ex.vis ost och kakor. Här är det också musik och dans där alla dansar med alla. Unga som gamla, så ta gärna en svängom. Detta blir en annorlunda och minnesrik söndag.

Beställ utflykten här eller på (+34) 663 948 934 mellan 08.00-20.00 varje dag

Ditt namnDitt telefonnummerDin email adressÖnsket datum för rundturLänk till nummer på upphämtningsplatser


Nummer på upphämtningsplatsenNummer på TurenAntal deltagereMeddelande